AR-game Ingress krijgt grote update dit jaar

De augmentedrealitygame Ingress van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic Labs krijgt in de loop van 2018 een grote update.

Dat meldt John Hanke, studiobaas Niantic, tegenover The Verge.

Voor de release van Pokémon Go was Niantic Labs vooral bekend van de game Ingress. Ingress word gezien als grote voorloper van de populaire mobiele Pokémon-game.

In Ingress moeten spelers, die verdeeld zijn over twee teams, zoveel mogelijk portalen zien te veroveren en behouden. Dat kan alleen als zij fysiek naar de locatie van de portalen afreizen. De portalen bevinden zich rondom bekende kunstwerken en andere bezienswaardigheden. Het zelfde als bij de bekende Pokémon game.

De aankomende update zorgt ervoor dat Ingress van dezelde technieken gebruik kan maken waarmee Pokémon Go ontwikkeld is. Ook wordt het uiterlijk van de app in een volledig nieuw jasje gestoken en krijgt het een nieuw verhaallijn. Daarnaast verschijnt er een animatieserie die inhaakt op de vernieuwingen.

Van een exacte releasedatum voor de update ontbreekt op dit moment nog elk spoor. Niantic Labs laat wel  weten dat huidige spelers hun reeds geboekte voortgang in het spel niet kwijtraken.

 

Een preview van Ingress Prime

Niantic heeft naast Pokémon Go en Ingress ook een augmentedrealitygame over Harry Potter in ontwikkeling. Deze gaat Harry Potter Wizards Unite heten. Binnenkort meer hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *